300 de parlamentari

Votul cetățenesc a reflectat această dorință a românilor pe care nu o mai putem ignora. Doar renunțând la putere și funcții putem dovedi că luăm în serios munca în folosul cetățenilor.

Legi simple și clare

Legile propuse și votate de mine vor fi simple, concise, ușor de înțeles și de aplicat.

Evitarea supralegiferării

Ca expresie a birocrației excesive, supralegiferarea este sindromul unui imperiu în decădere. Avem nevoie de efortul considerabil al parlamentarilor pentru a rezista forței și inerției birocrației.

Fără penali în funcții publice

USRPLUS și-a luat acest angajament față de cele 1 milion de persoane care au semnat inițiativa. Voi lupta pentru a împinge acest proiect către votul popular.

România darnică

Creșterea procentului din impozitul pe venit care poate fi redirecționat de cetățeni către ONG-uri. Astfel, putem avea control direct față de acțiunile de caritate, precum și de susținere a cultelor, activităților sportive și culturale. În paralel, propun scăderea sumelor plătite pentru sport, cultură și culte, în baza legii 350/2001. 

 

Lupta anticorupție

Prin creșterea numărului de magistrați și o mai bună pregătire a acestora - în special în domeniul infracțiunilor economice, cu fonduri publice, dar și pe recuperarea prejudiciilor - putem face față luptei cu corupția din țară.